DİŞ BEYAZLATMA

DİŞ BEYAZLATMA

Sigara, çay, kahve gibi renklendirici gıdaların tüketimi nedeniyle sıklıkla diş yüzeylerinde lekelenmeler oluşmaktadır. Bu tarz lekelenmeler diş hekiminizin özel fırçalarla ve diş macununa benzeyen maddeler ile uygulayacağı polisaj olarak adlandırılan işlem ile çıkartılabilir. Dişin yapısal olarak mevcut olan sarımsı tondaki rengini beyaza döndürebilmek için doğal dişinizin yüzeyinden herhangi bir aşındırma yapmadan yapılan işleme “Diş Beyazlatma” denir. Diş beyazlatma diş hekimleri tarafından özel beyazlatma sistemleriyle gerçekleştirilir. Estetik diş hekimliği uygulamalarının bir parçası olarak kabul edilen ve rutin olarak uygulanan bir işlemdir.

Diş Rengi

Diş rengi her insanda farklılık gösterir. Tüketilen içecek ve gıdalar, sigara tüketimi , diş taşı birikimi gibi etkenler de dişin yapısal olarak renklenmesine neden olabilir. Küçükken sık antibiyotik kullanımı, yüksek oranda flor kullanımı da dişlerde farklı lekelenmeler oluşmasına neden olur.

Diş beyazlatma her diş için mükemmel sonuç vermeyebilir. Sarımsı tondaki dişlerde daha iyi sonuç alınırken, kahverengi tonlarındaki dişlerde daha ortalama bir sonuçla karşılaşabilir, grimsi tondaki dişlerde hiçbir sonuç alamayabiliriz.

merve1

Önemli Hususlar

Diş yapınızın beyazlatma işlemi sonrası vereceği olası sonuç için diş hekiminiz size en güvenilir bilgiyi verecektir. Gülerken görünen dişlerinizde önceden yapılmış olan dolgu, laminate, kaplama gibi tedaviler mevcutsa bunlarda beyazlatma işlemi sonrası renk değişikliği olmayacağı unutulmamalıdır. Bu tarz tedavileriniz varsa beyazlatma işlemi sonrası oluşacak yeni renge uygun olarak tedavileri yeniletmeniz gerekecektir.

Kullanılacak beyazlatma sisteminin güvenilirliği de çok önemli bir faktördür. Beyazlatma için gerekli yasal onayları alınmış, bilimsel çalışmaları yapılmış ve uzun süredir güvenilirliğini kanıtlamış beyazlatma sistemlerini tercih etmek çok önemlidir.

BEYAZLATMA TÜRLERİ

  1. Ev Tipi Beyazlatma

    Diş Hekiminiz genel ağız ve diş sağlığı muayenenizi yapar. Diş taşı ve yüzeysel lekelenmeler mevcutsa öncesinde diş taşı temizliği ve polisaj yapılır. Dişlerinizden ölçü alınır, dişlerinize özel alt ve üst çeneniz için beyazlatma plakları hazırlatılır. Bu plakların dişlerinize uyumu kontrol edilir. Beyazlatma işlemi dişlerinize bu plakların içerisine koyulan jel şeklindeki beyazlatma maddesi ile gerçekleştirilir. Akşam dişlerin fırçalanmasını takiben içinde beyazlatma jeli olan plaklar dişlerinize takılır. Bu plaklar 6 ila 8 saat arası ağızda kalır. Bu işlem değişkenlik göstermekle beraber genellikle peş peşe 3-4 akşam uygulanır. Uygulama ile ilgili öncesi, süreci ve sonrasında diş hekiminizin uyarılarına uymalısınız. Uygulama detayları beyazlatma sistemine göre farklılık gösterebilmektedir. Beyazlatma işlemine öncelikle üst çeneden başlanır. Tercihen üst çenedeki beyazlatma tamamlandıktan sonra aynı işlem alt çenede de uygulanır. Beyazlatma işleminin her aşamasında diş hekiminizin kontrolü çok önemlidir.

  2. Muayenehane Tipi Beyazlatma

    Bu işlem diş hekiminiz tarafından klinik ortamında gerçekleştirilir. Ofis tipi olarak da adlandırılır. Dişetlerinize özel koruyucu madde, dişlerinizin yüzeyine de özel beyazlatma jeli sürülür, özel bir ışık uygulanır. 30 ila 60 dakika arasında süren bu işlem ile dişleriniz beyazlamış olur. Alınacak sonuca göre ikinci bir beyazlatma seansı uygulanabilir.

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com