LAMİNATE ve ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

LAMİNATE ve ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ

“Dental laminate”, dişin ön yüzeyini kaplayarak daha estetik bir görünüm sağlayan yaprak şeklinde özel ince bir porselendir. Dental veneer, lamina, lamine, yaprak porselen gibi adlandırmalar da mevcuttur. Bu özel ince porselenler dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılarak dişlerin şekil, genişlik, uzunluk ve renk değişikliği gerçekleştirilebilir.

Bonding veya Kompozit Laminate nedir?

Her ne kadar özel ince porselenler olarak bahsetmiş olsak da bu tedavi şekli aynı zamanda dişlere dolgu yaparken kullanılan kompozit ile de gerçekleştirilebilir. Madde olarak kompozit yerine porselen kullanmak estetik açıdan daha iyi sonuç vermektedir. Kompozit porselene göre maliyet açısından avantaj sağlamaktadır ve dişten bir miktar daha az küçültme yapılmaktadır ama zaman içerisinde kenarlarında renklenme olabilmektedir. Dental laminate istemeniz durumunda sizin için porselen veya kompozit materyalin uygunluk değerlendirmesini diş hekiminizle birlikte yapabilirsiniz.

Dental Laminate ile hangi problemler çözümlenir?

Aşınmış, çatlamış, kırılmış, aralarında boşluk olan (özellikle ön iki diş arasında), düzgün sıralanmamış dişler, kanal tedavisi, çocukluk zamanında fazla flor, tetrasiklin veya diğer ilaçların kullanımı, geniş dolgu kenarlarındaki sızıntı veya diğer nedenler dolayısıyla renklenmiş dişler laminate ile estetik olarak tedavi edilebilir.

lamine-alt

Avantajları nelerdir?

Dişeti uyumlarının çok iyi olmasının yanında ağızda doğal ve estetik bir görünüm sağlarlar. Bunun yanında dişlerinizde arzu ettiğiniz ve yüzünüz ile uyumlu olacak renk tonuna ulaşabilirsiniz. Dişlere ekstradan bir kalınlık da sağlayan bu uygulamada aynı zamanda diğer alternatiflerine göre dişten daha az madde kaldırılarak daha koruyucu bir tedavi gerçekleştirilmiş olur.

Dezavantajları nelerdir?

Süreç geri dönüşümsüz olduğundan tedavi konusunda net bir karar vermek çok önemlidir. Genelde tamir edilemezler, yenilemek gerekir. Dental laminate tedavisinden sonra tırnak yemek, kalem gibi sert maddeleri ısırmak kopmalara neden olabilmektedir. Bu tarz alışkanlıkları uygulama öncesinde bırakmış olmak önemlidir. Aksi durumda dental laminate sizin için uygun bir tedavi seçeneği değildir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

  1. Dental Laminate ile tedavi süreci nasıldır?

    Bu tedaviyi 3 aşamalı olarak düşünebilirsiniz: Diş Hekiminizin tedaviye uygunluğunuz konusunda muayene, değerlendirme ve bilgilendirme yaptığı ilk randevu, tedavinin başladığı yani dişte işlem yapılan ikinci ve yeni estetik dişlerin yapıştırıldığı üçüncü aşama.

    Birinci aşama: Teşhis ve tedavi planı

    Bu aşamada diş hekiminize dişiniz ile ilgili beklentilerinizi net bir şekilde anlatmanız gerekir. Diş hekiminiz dişlerinizi detaylı olarak muayene eder, dental laminate tedavisinin sizin için uygun olup olmadığını değerlendirir, süreç ile ilgili sizi detaylı olarak bilgilendirir, röntgenlerinizi çeker.

    İkinci aşama : Tedavi

    Diş hekiminiz dental laminate için dişlerinizin ön yüzeyindeki mine tabakasından ortalama 0,5 mm’lik bir aşındırma gerçekleştirir. Bu miktar yaklaşık tedavi bitiminde dişinize yapıştırılacak olan dental laminate kalınlığıdır. İşlem esnasında lokal anestezi ile uyuşturma yapılacağı için herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Dişlerinizden ölçü alınır, ve dişlerinizin modeli hazırlanır. Diş teknisyeni Dental Laminate yapımına başlar. Aşındırma yapılan dişlerinize geçici diş yapılır ve dişlerinize yapıştırılır. Böylece bir sonraki randevuya kadar görsel anlamda sıkıntı yaşamazsınız.

    Üçüncü aşama: Dental Laminate yapıştırılması

    Teknisyenden gelen dental laminate dişlere geçici olarak yapıştırılır. Yeni dişlerin uyum, renk ve estetiği değerlendirilir. Eğer bu kriterlerden biri uygun görülmezse düzeltmeler yapılmak üzere tekrar teknisyene gönderilir. Bir sıkıntı söz konusu değilse özel yapıştırıcılar ile yeni estetik dişiniz daimi olarak yapıştırılır. Diş Hekiminiz 1-2 hafta içinde sizi tekrar kontrole çağıracaktır.

  2. Özel bir bakım gerektirir mi?

    Özel bir bakım gerektirmezler. Fırçalama, diş ipi, günlük ağız gargarası kullanımına devam etmek yeterlidir. Her ne kadar dental laminate lekelenmeye doğal dişe göre daha dirençli olsa da diş ekiminiz sizden kahve, çay gibi renklendirici gıda ve içeceklerden olabildiğince kaçınmanızı isteyebilir.

  3. Alternatifi nedir?

    Kompozitle dolgu yapmak veya kaplama yapmak alternatif tedavilerdir. Uygunsa dental laminate daha koruyucu, estetik ve hızlı bir tedavidir.

  4. Dental Laminate fiyatı nedir?

    Teknisyen ve seçilecek malzeme, tedavi yapılan kliniğin fiyat politikası ücreti etkilemektedir. Bunun için diş hekiminize başvurmanız gereklidir.

    Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

    ADDRESS

    63739 street lorem ipsum City, Country

    PHONE

    +12 (0) 345 678 9

    EMAIL

    info@company.com